Не без "сюрпризів": Синоптики розповіли, якою буде весна в Україні

Настають останні дні зими, і все більш актуальним стає питання, якою буде весна 2018 в Україні, чи прийде вона за календарем, буде теплою і сонячною або ж дощовою.

Прогноз на весну від синоптиків, якої погоди чекати в березні, коли має потеплішати, згідно з народними прикметами, - про все це розповідає Styler, передають Патріоти України.

Весна 2018: якою буде погода в Україні

На думку синоптиків, температура повітря цієї весни буде підвищуватися поступово, а довгоочікуване потепління прийде не за календарем, на початку березня, а трохи пізніше. Начальник Укргідрометцентру, Микола Кульбіда, пояснив, що прихід весни характеризує стійкий перехід температури від 0 градусів у бік підвищення. Але такого переходу в найближчі 14 днів не очікується. Також глава Укргідрометцентру зазначив, що тенденції останніх років вказують на прихід весни в "нормальні терміни". Однак вона буде трохи затяжною з поступовим підвищенням температури. У північних областях України потепління настане в середині березня, а на півдні стовпчик термометра підвищиться до "плюсових" відміток ще на початку місяця.

Про те, якою буде весна 2018, розповів і народний синоптик Леонід Горбань. На його думку, з приходом березня не стане тепліше. Морози ще протримаються до 4 числа на рівні 6 градусів морозу вдень і -9 градусів у нічний час доби. До 10-го березня має потеплішати до -3-1 градусів. І тільки до середини місяця стовпчик термометра почне рости до +5 градусів. Стійкого потепління варто чекати тільки до кінця місяця. Леонід Горбань зазначив, що весь перший місяць весни буде прохолодним, до 20 числа можливі опади у вигляді снігу з дощем. Справжнє весняне тепло встановиться тільки наприкінці квітня 2018. На початку травня пройдуть зливи з сильним вітром, а після 18 числа очікується спекотна погода.

Яким буде березень 2018 в Україні: прогноз і народні прикмети

Березнева погода буде примхливою, а морози відступлять тільки в середині місяця. Похолодання по всій Україні в кінці лютого, яке приніс антициклон з півночі Європи, затягнеться до початку весни. Так, в Києві з 1-го по 3 березня очікується -4-7 градусів вдень, а вночі стовпчик термометра опуститься до -13 градусів. Протягом наступних двох тижнів температура не перевищить +3 градуси в денний час.

Подібний прогноз на березень 2018 очікується і для північного, центрального і східного регіонів України. Тільки в західній частині країни температура вночі до середини березня ще буде опускатися до -10 градусів. На півдні потеплішає раніше. З 5-го березня стовпчик термомтра в південних областях вже підніметься вище 0 градусів, як в нічний час, так і вдень.

Якою буде весна 2018 в Україні, можна дізнатися за прикметами. Існує традиція 2 лютого будити бабака і по його поведінці передбачати прихід весни. У 2018 році харківський бабак Тимко прокинувся і не побачив свою тінь, що означає прихід весни через 6 тижнів. Тобто, з 10 березня в Україні має потеплішати.

У Львові бабаки роблять прогноз на весну на свято Стрітення 15 лютого. Бабачихи Марусі, як і Тимко, не побачили своєї тіні. Також звірята почали свистіти, що означає ранній прихід весни.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...