"Не чіпай Матіоса, он нормальний парєнь": "Поява Кедра у грубій роботі з Рубаном не випадкова", - Ольга Решетилова

Як казав класик, інших спеціалістів, інших спецслужб і іншої прокуратури у нас для вас нєт. Працювати тонко - це не про них...

Про це на своїй сторінці у Facebook пише Ольга Решетилова, передають Патріоти України.

"Якщо вже пішла така п‘янка, то розповім і я свою історію про Кедра, він же Павло Балов, він же на момент нашої зустрічі майор 8 полку спецпризначення.

В ході розслідування по справі Ендрю (яке ще не опубліковано, проте всьому свій час) я дізналася, що військових прокурорів, у тому числі Кулика і Юхимовича, під час слідчих дій у сірій зоні супроводжував такий собі Кедр з 8 полку. І оскільки прокурорські на контакт не йшли, мені сказали, що в нього може бути багато інформації.

Хто такий Кедр, на той момент я не знала. Дивно, бо, як виявилося згодом, Кедр доволі відома особа у певних колах. Отже, роздобувши номер, я зателефонувала. Обережно запитала, чи могли б ми поговорити, і сходу дізналася, що взагалі-то Кедру журналісти за інформацію пропонують гроші, що залізні яйця тільки в нього (це майже цитата) і що мені в такі справи краще не лізти, бо відстрелять голову. Короче, в досить грубій формі в зустрічі мені Кедр відмовив.

Але через деякий час він зателефонував сам. «Тебе ещё нужна информация? У тебя есть 24 часа, чтобы приехать в Краматорск», - безапеляційно повідомив мені Кедр. Але я була в Херсоні, займалась іншою справою і Крам ну ніяк не входив в мої плани на найближчі 24 години. Через кілька днів Кедр знову зателефонував. І дав мені вже 12 годин, щоб приїхати, бо через 12 годин він виїжджає на завдання.

На той момент я вже навела справки у тих самих вузьких колах, де Пашу знають як трохи балабола, трохи любителя підзаробити, але в тому, що в нього справді може бути цінна інфа, мало хто сумнівався.

Інформація мені була ну дуже потрібна, але я не люблю, коли мені ставлять ультиматуми. Я не поїхала в Крам, написала, що коли буду в зоні АТО, під‘їду у будь-який населений пункт, який він скаже.

І яким же було моє здивування, коли через день пізно ввечері прийшло повідомлення: «Ты в Киеве? Через два часа встретимся». Це вже реально ставало цікаво, і я таки поїхала на зустріч десь у глухому готелі на Виноградарі. Подробиць спецоперації розкривати не буду)) Але сказати, що це було дивно і стрьомно, - нічого не сказати.

Ми години дві розмовляли з Кедром, за сусіднім столиком сиділи два озброєних чувака - підлеглі Кедра і контролювали ситуацію. Але цікавіша все-таки наша розмова. Вочевидь, Кедр вважає себе офігєнним мачо і прекрасним маніпулятором. Бо він застосовував всі можливі прийоми: від мачєнського тримання за руку і заглядання в очі до демонстрації фото своїх 200 і напускання жаху, подивись, мовляв, що він може зробити з людиною.

А суть його промов зводилася до одного: не чіпай Матіоса і Юхимовича, вони нормальні рєбята, дай їм закінчити розслідування. І що майже всі винні у смерті Ендрю вже ліквідовані, лишилось ще трохи. Кедр розповідав, що Матіос неодноразово допомагав із фінансуванням його групи і взагалі вони давно співпрацюють.

І так, Кедр визнав, що це він ліквідував Баггі (Армена Багіряна, командира 13 батальйону народної міліції «ЛНР»).

- Ти прибрав ключового свідка у справі Ендрю, - сказала я.
- Ещё раз скажешь, что он ключевой свидетель, я тебе проломлю голову, - без пєчалі сказав Паша.

Ще пізніше від одного високопосадовця я дізналася, що Баггі Кедру замовили Матіос і ще двоє людей, і коштувала ця операція 20 тис. баксів. Тобто оте інтерв‘ю, яке давали полонені в ЛНР з 8 полку, в якому казали, що Матіос замовив Баггі, - це не зовсім брєд.

Хоча, як стверджують мої джерела, перед Кедром стояла задача викрасти Баггі і притягнути на підконтрольну територію. Кедр каже, що так все і планувалося, але сталася перестрілка з людьми Баггі, він почав тікати і нібито в нього влучили свої.

У цю версію Кедра я не вірю, бо звучить вона якось неправдоподібно. Кажуть, що Матіос був дуже засмучений з приводу смерті Баггі. Але в це я теж мало вірю. Навряд чи військова прокуратура, яка тоді активно розвивала версію про причетність 92 бригади до гибелі Ендрю, хотіла тут бачити Баггі.

Пізніше в Краматорську я зустрілася з другом Кедра військовим прокурором, який вів слідство у справі Ендрю, Павлом Юхимовичем. Звісно, Юхимович знав, що ми з Кедром зустрічалися в Києві. І знав про нашу розмову в подробицях.

З огляду на близькість Кедра до Матіоса і військової прокуратури сил АТО. З огляду на любов цієї структури до феєричних піар-операцій. З огляду на те, що «тільки у Кедра залізні яйця» і «він єдиний виконує специфічні операції на тій стороні», його поява, звісно, в цій грубій роботі з Рубаном не випадкова.

Але, як казав класик, інших спеціалістів, інших спецслужб і іншої прокуратури у нас для вас нєт. Працювати тонко - це не про них. І точно не про Кедра).

P.S. Коли нарешті будуть по-справжньому реформовані спецслужби і прокуратура, готова надати слідству відповідні диктофонні записи на підтвердження всього тут написаного."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...