"Не дам красти на обороні!" - Порошенко про боротьбу з корупцією в "Укроборонпромі"

Президент України Петро Порошенко заявив, що за результатами перевірок відсторонені 25 керівників підприємств Українського оборонпрому.

Петро Порошенко на Львівському бронетанковому заводі

Про це він сказав на зустрічі з колективом Львівського бронетанкового заводу, передають Патріоти України.

«Хочу повідомити, що за результатами перевірок відсторонені 25 керівників державних підприємств, і я просив би керівництво внутрішньої безпеки («Укроборонпрому»- ред) за моїм дорученням заохотити», - сказав він.

Також глава держави заявив, що не дасть нікому красти на обороні.

«Як верховний головнокомандувач нікому не дозволю красти на обороні», - цитує Порошенка його прес-секретар В'ячеслав Цеголко.
Порошенко подякував за виконану роботу і принципову позицію співробітників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Генеральної прокуратури країни.

Глава держави зазначив, що завдяки роботі служби безпеки «Укроборонпрому» і правоохоронних органів не допущено розкрадання 631 млн грн на підприємствах оборонної промисловості: «Відкрито 41 кримінальну справу за матеріалами служби безпеки. Значна кількість знаходиться в судах. Випереджена крадіжка 631 млн грн»

Також Порошенко прокоментував затримання правоохоронцями п'ятьох людей, причетних до махінацій із закупівлями двигунів для танків ДП «ЛБЗ», в тому числі директора заводу і його заступника.

«Ніколи і ні в кого не буде «парасольки», якщо він корупціонер, і це повною мірою відноситься до діючого керівництва заводу. Два місяці працювали правоохоронні органи, саме сьогодні проводяться відповідні процесуальні дії», - сказав Порошенко.
«Ми і далі будемо демонструвати свою рішучість в боротьбі з корупцією. Кримінальні провадження щодо присвоєння, розкрадання майна, зловживання службовим становищем отримають мою абсолютно рішучу реакцію», - запевнив глава держави.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...