"Не хочуть жити в "гетто": Соратник Яценюка розповів, як українці не хочуть вчитись українською

Більшість українців в Польщі відмовляються віддавати дітей в суботні українські школи, а окремі класи для україномовних в звичайних школах Варшави влада не може відрити через відсутність бажаючих в них вчитися.

Микола Княжицький

Про це пише на своїй сторінці у Facebook нардеп від "Народного фронту" Микола Княжицький, передають Патріоти України.
За його словами, про проблеми українців вийшов окремий сюжет на державному телебаченні Польщі. "Програма "Теленовини". Йде репортаж про суботні українські школи. Їх фінансує держава. Влада міста Вроцлава пропонує відкрити українські класи в польських школах. Але людей немає. Українці кажуть, що не хочуть жити в "гетто" і віддають дітей в звичайні польські школи. Далі інтерв'ю з Павлом Смоленським - відомим проукраїнським і опозиційним зараз журналістом. Павло написав книгу про злочини проти українців під час акції "Вісла". Парадокси сучасності", - пише Княжицький.

Він нагадав, що останнім часом відносини між українським і польським урядом складні, а в польському суспільстві панує антиукраїнська пропаганда.

"Разом з тим україномовна програма, яку готують українці виходить на державному каналі. Місцева влада готова фінансувати навчання українською. Самі українці цього не хочуть. Але мову зберігають в суботніх школах, церквах і в культурному житті. Кількість українських мігрантів зростає постійно. Соціологія говорить, що більше 30% поляків позитивно ставляться до українців. І це більше, ніж будь-коли небудь раніше, хоча з минулого року симпатії зменшуються. більше 60% українців позитивно ставляться до поляків.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...