"Не ходите "скрепы" в Англию гулять": Громадян РФ попередили про загрозу бути заарештованими у Великобританії

Посольство РФ у Великобританії і Північній Ірландії стверджує, що у Великобританії росіян можуть переслідувати у зв'язку з "антиросійською політикою і наростанням загрозливої риторики британської сторони".

Громадяни Росії, які приїжджають у Великобританію або залишають її, можуть стати об'єктами підвищеної уваги з боку британських відомств. Про це заявили в посольстві РФ у Великобританії і Північній Ірландії, передають Патріоти України.

"Можливі непередбачені зупинки та затримання громадян під надуманими приводами з метою проведення додаткових допитів і обшуків під час в'їзду та виїзду з країни. Водночас можуть висовувати вимоги до вилучення й перевірки персональних електронних пристроїв (комп'ютери, мобільні телефони, планшети, електронні носії), зокрема на підставі британського антитерористичного законодавства", – ідеться в повідомленні.

Російське дипломатичне відомство не відкидає також вилучення в росіян документів, що засвідчують особу. "Рекомендуємо громадянам завчасно прибувати в пункти в'їзду/виїзду з урахуванням можливих додаткових перевірок, а також затримок рейсів; під час проходження транзитом – передбачати більш тривалий запас часу на "стикування". Закликаємо уважно стежити за особистими речами й багажем, щоб уникнути провокацій із підкиданням сторонніх предметів", – зазначили в посольстві.

Громадянам РФ також рекомендували уникати конфліктних ситуацій із місцевим населенням і за можливості "фіксувати будь-які спірні ситуації, необґрунтовані опитування й бесіди" доступними пристроями.

Попередження російські дипломати пов'язали з "антиросійською політикою і наростанням загрозливої риторики британської сторони". "Росіянам, у яких є сумніви у відсутності питань чи претензій із боку влади Великобританії, а також інших держав (наприклад, США, Канади, Австралії, Нової Зеландії, країн ЄС і НАТО), рекомендуємо зважити доцільність поїздок у Сполучене Королівство, щоб уникнути провокацій, і у зв'язку із загрозою підлягати затриманню або арешту за запитами британських іноземних правоохоронних органів і спеціальних служб", – підкреслили в посольстві РФ.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...