"Не ходите "скрепы" в Англию гулять": Громадян РФ попередили про загрозу бути заарештованими у Великобританії

Посольство РФ у Великобританії і Північній Ірландії стверджує, що у Великобританії росіян можуть переслідувати у зв'язку з "антиросійською політикою і наростанням загрозливої риторики британської сторони".

Громадяни Росії, які приїжджають у Великобританію або залишають її, можуть стати об'єктами підвищеної уваги з боку британських відомств. Про це заявили в посольстві РФ у Великобританії і Північній Ірландії, передають Патріоти України.

"Можливі непередбачені зупинки та затримання громадян під надуманими приводами з метою проведення додаткових допитів і обшуків під час в'їзду та виїзду з країни. Водночас можуть висовувати вимоги до вилучення й перевірки персональних електронних пристроїв (комп'ютери, мобільні телефони, планшети, електронні носії), зокрема на підставі британського антитерористичного законодавства", – ідеться в повідомленні.

Російське дипломатичне відомство не відкидає також вилучення в росіян документів, що засвідчують особу. "Рекомендуємо громадянам завчасно прибувати в пункти в'їзду/виїзду з урахуванням можливих додаткових перевірок, а також затримок рейсів; під час проходження транзитом – передбачати більш тривалий запас часу на "стикування". Закликаємо уважно стежити за особистими речами й багажем, щоб уникнути провокацій із підкиданням сторонніх предметів", – зазначили в посольстві.

Громадянам РФ також рекомендували уникати конфліктних ситуацій із місцевим населенням і за можливості "фіксувати будь-які спірні ситуації, необґрунтовані опитування й бесіди" доступними пристроями.

Попередження російські дипломати пов'язали з "антиросійською політикою і наростанням загрозливої риторики британської сторони". "Росіянам, у яких є сумніви у відсутності питань чи претензій із боку влади Великобританії, а також інших держав (наприклад, США, Канади, Австралії, Нової Зеландії, країн ЄС і НАТО), рекомендуємо зважити доцільність поїздок у Сполучене Королівство, щоб уникнути провокацій, і у зв'язку із загрозою підлягати затриманню або арешту за запитами британських іноземних правоохоронних органів і спеціальних служб", – підкреслили в посольстві РФ.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...