Не лише блуд: У ПЦУ розповіли про День святого Валентина

Православна церква не може протистояти мирським святам.

Православна церква України, яка нещодавно заявила, що жінкам більше не потрібно буде одягати хустку в храмі, висловилася про те, що вона думає з приводу свята День святого Валентина. Хоча православна церква не визнає таке свято і 14 лютого вшановує мученика Трифона, думка священнослужителів починає змінюватись. Зокрема, місіонер, публіцист та протоієрей ПЦУ Євген Заплетнюк у своєму блозі розповів, що його попередня риторика, що це свято не є, ані православним, ані католицьким, є не завжди корисною, передають Патріоти України.

"Виходить, що церковні люди, хоч і керуючись найбільш благочестивими намірами, все-таки хочуть зіпсувати свято іншим... Тож, якщо для когось важливий мій дозвіл на свято закоханих - я його радо вам даю", - написав Заплетнюк.

Він додав, що церква при всьому бажанні не зможе противитися популярності таких мирських свят, як Хеллоувін, День святого Валентина чи День святого Патрика. Тому їй варто прийняти той посил, який несе традиція 14 лютого, а саме бажання дарувати любов ближнім.

"Чимало людей називають це свято - "святом блуду". Звичайно, це не так, - пише Заплетнюк, - Ототожнювати це свято винятково з блудом може тільки спотворена блудом хвора свідомість", - стверджує священник.

Він також зазначив, що метою Православної церкви є не проклинати всіх, хто виявляє свої почуття, а навчити їх здоровому прийняттю себе, своїх почуттів, не порушуючи базові євангельські цінності.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...