"Не поїде, бо ригає": В Україні розгорівся ще один шкільний скандал

Батько учня однієї з львівських шкіл звинуватив класну керівничку у тому, що вона привселюдно цькує дитину.

Про це написав на своїй сторінці у "Фейсбук" Олександр Тарасюк, передають Патріоти України.

За словами тата, його син, учень 4-Б класу львівського ліцею №2, повернувся зі школи пригнічений та розповів, що класний керівник повідомила на уроці, що після осінніх канікул весь клас поїде на екскурсію до обсерваторії і попросила підняти руку, хто хоче поїхати.

"Всі учні класу підняли руки, мій син в тому числі. Після цього вчителька зауважила при всіх дітях, що "Дмитро не поїде, тому що він ригає", - написав він.

За словами батька, він звернувся до класної керівнички. Вона відповіла: "Ваша дитина хвора і я не буду прибирати її ригачку". І двічі це повторила при всьому класі. На запитання, як вона замість лікаря може ставити діагноз дитині, відповіла, що один раз вже брала мого сина в поїздку, в якій він "ригав впродовж 5 годин. І Вам, як батьку, повинно бути дуже соромно, що Ви підсунули мені хвору дитину в дорогу".

Як виявилося, цей прикрий інцидент стався ще минулого навчального року, коли клас вперше за три навчальні роки поїхав на екскурсію.

"Впродовж поїздки я телефонував вчительці, щоб поцікавитися, як проходить поїздка, чи все добре. Вчителька відповідала, що все добре. Після поїздки все було ніби-то в порядку. Ніхто не повідомляв нас (батьків), що в дорозі дитину знудило. Орієнтовно через півроку була організована ще одна екскурсія. Дитина була в захваті та з нетерпінням чекала поїздки. Але вчителька, не повідомляючи батьків, під час одного з уроків підняла мого сина та при всьому класі сказала, що оскільки він "обригав весь автобус в попередній поїздці", вона "категорично відмовляється брати його в поїздку". Крім того, вчителька якимось чином поставила діагноз дитині – "непереносимість", на чому неодноразово наголошувала при інших дітях, а вони, в свою чергу, повторювали слова вчительки. Після цього інші учні класу відмовлялися ставати в пару з сином та гратися з ним і говорили: "я не хочу з тобою спілкуватися, бо ти ригаєш". Так продовжувалося до кінця навчального року. Кожного дня вчителька під час уроків знову просила піднімати руки тих, хто їде, і наголошувала при всіх, що "Тарасюк Дмитро не їде, бо він ригає, хворий…", - йдеться у дописі.

За словами Олександра Тарасюка, дитина дуже болісно переносила цей період, з нетерпінням чекала закінчення навчального року, з надією, що хоч впродовж літніх канікул однокласники забудуть про те, як вчителька його принижувала та перестануть насміюватися з нього.

"В школу син йшов з неохотою. Авторитет класного керівника, якого він поважав, був підірваний. Впродовж перерв син самотньо сидів з партою. Кілька разів під час таких неетичних висловлювань вчителя в адресу дитини, під час уроків, він не зміг стримати сльози і дуже через це переживав. Окрім вищезгаданих образ від вчительки регулярно надходили й інші неетичні, аморальні та непедагогічні висловлювання в адресу мого сина, щоб підтримувати негативне ставлення колективу до нього. Син дуже боявся йти до школи, тому що знав, що вчителька буде знову й знову морально знущатися над ним. Ми змушені були відреагувати", - написав батько.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...