Не пости "бандериків" - "укропчиком" станеш: Росіянина засудили за репост у "Вконтакте" (відео)

Російський суд засудив Романа Гришина до 320 годин обов'язкових робіт за репост ролика у "ВКонтакте". В ролику критикують дії Росії на українському Донбасі.

Росіянина засудили за репост у "Вконтакте"

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на юриста правозахисного центру "Меморіал" Дениса Шедова. Хоча прокурор просив засудити Гришина до року і шести місяців колонії-поселення.

Причиною кримінального переслідування Гришина став його перепост у соцмережі в 2014 році музичного ролика "Новий хіт з Харкова! Це, дитинко, рашизм", що критикує політику влади Росії на південному сході України. Звинувачення ґрунтувалося на психолого-лінгвістичної експертизи.

Як повідомляє російське видання "Медіазона", експертиза була проведена із суттєвими порушеннями.

"Але ми у альтернативних експертів замовляли рецензію на цю експертизу. Було знайдено багато помилок, порушень, в тому числі федерального законодавства. Суд нашу експертизу вирішив не брати до уваги", – розповів Гришин.

Справу на Гришина завели в кінці 2016 року. Незадовго до цього до нього на роботу приходили співробітники ФСБ, які цікавилися його поїздками на територію України. Сам Гришин пояснював, що їздив туди до друзів як турист.

Ролик, за який засудили росіянини. Увага! На відео присутня ненормативна лексика!

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...