"Не просто пройшов, а допоміг": Журналісти розшукали військового, якому Порошенко підняв шапку (фото, відео)

21-річний Микола – стрілець почесної варти президентського полку імені Богдана Хмельницького, сам родом з Кривого Рогу.

Під час урочистої церемонії з воїном почесної варти стався конфуз - вітром здуло шапку з тризубом, яка впала на землю. Журналісти розшукали цього хлопця, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

21-річний Микола – стрілець почесної варти президентського полку імені Богдана Хмельницького, сам родом з Кривого Рогу. Він підписав контракт на три роки, служить вже майже рік і соромиться надмірної уваги до себе. Солдат пояснює, що підняти капелюх самостійно права не мав. За його словами, шапка нова і за розміром, тому він упевнений, що винен випадок.

"Ніяк немає. Виконання ритуалу, Гімн – це все. Я не міг там рухатися. Вже як є, так є, що поробиш. Офіцер, який стояв поруч зі мною, при виконанні ритуалу збив її шашкою. Виходить, вона ззаду зачепилася і злетіла", - розповів військовий.

За його словами, офіцер зараз на полігоні, за свою помилку, запевняє солдатів, він вибачився. Микола каже, що для нього те, що сталося, є подією, тому що хоч президента поблизу бачив не вперше, але те, що той підійшов і надів на нього кашкет, солдата здивувало. "Дуже приємно було. Він нормально поставився – не просто пройшов, а допоміг", - пояснив військовий.

Військовий розповів, що Порошенко нічого йому не говорив. "Він просто посміхався. Тут як би дві сторони медалі: і переживаю, і соромно, і приємна подія", - зізнався хлопець.

Командування каже, що за конфуз не лаяли ні стрільців, ні керівництво полку. "Всі ми люди, кожен з нас в тій чи іншій мірі допускає ту чи іншу помилку", - запевнив заступник командира батальйону почесної варти Євген Солодаев. Тепер друзі жартома називають Миколу телевізійною зіркою. Але в полку обіцяють наступні ритуали проводити уважніше.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко допоміг воїну почесної варти під час офіційної церемонії зустрічі президента Австрії Александера Ван дер Беллена в Києві.

Опублікував: Олег Устименко

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...