Не стати другою Угорщиною: Колишній державний секретар США дала рецепт Україні

Україні варто докласти всіх зусиль для створення сильних і незалежних інститутів влади, щоб не допустити її концентрації в одних руках, і домогтися перетворення країни на стабільну демократію.
Кондоліза Райс

Про це заявила Кондоліза Райс - 66-й Державний секретар США, а нині професор Стенфордського університету, передають Патріоти України.

Дослідник СРСР і русист за освітою, Райс розповіла, що вперше відвідала Україну в 1979 році - і тоді "це все ще був дуже радянський простір".

"Тільки відвідавши Україну в 2005 році, вже в якості радника президента з національної безпеки, я була невимовно здивована, побачивши незалежну країну, - згадує колишня голова американської дипломатії. - Але вам не варто ставитися до незалежності як до належного, потрібно продовжувати працювати над перетворенням своєї країни на стабільну демократію".

Найважливіший шлях до цього, на думку Райс - "уникати концентрації влади в руках однієї людини, як це, наприклад, зараз відбувається в Угорщині". А отже, нагадала колишній політик, законодавча влада повинна бути сильною, судова влада - незалежною, преса - вільною, а громадянське суспільство - стійким.

"Я рада тому, що в Україні з'явилися політики і громадяни, які це розуміють, а отже, все це можна реалізувати. Але важливі не тільки окремі люди, важливі інститути", - підкреслила Райс.

За її словами, створюючи конституцію США, батьки-засновники американської держави розуміли, що не зможуть контролювати, хто саме стане президентом або увійде до Конгресу. "Але вони створили жорсткі правила, які нівелюють вплив особистості на державні процеси", - резюмувала екс-держсекретар США.

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...