Не тільки США: У "Нафтогазі" розповіли, що може зупинити "Північний потік-2"

Комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що будівництво газопроводу "Північний потік-2", яке у липні почалося в Німеччині, можуть зупинити американські санкції або позиція Данії.

Про це Вітренко розповів у інтерв’ю іноземним ЗМІ, передають Патріоти України.

За його словами, Данія може відтермінувати, а в подальшому й ускладнити ситуацію із "Північним потоком-2". "У них є закон, що дозволяє їм при винесенні відповідного рішення (надання дозволу на будівництво газопроводу – ред.), керуватися міркуваннями національної безпеки, і цього рішення також досі немає", - зазначив Вітренко.

Він підкреслив, що важливим фактором є американські санкції. За словами Вітренка, у США є розуміння того, що "Північний потік-2" - це "політично мотивований проект, націлений на корумпування європейських політиків та розділення європейських країн".

"Далі просто питання того, коли це буде трансльовано у якісь дії. Плюс, ми також бачимо ініціативу Конгресу США, яка націлена на те, що мають бути запроваджені автоматичні санкції проти "Північного потоку-2". На це також є надії з нашої сторони", - зауважив Вітренко.

Наприкінці липня компанія Nord Stream 2 почала укладати перші труби в рамках спорудження спірного газопроводу "Північний потік - 2", по якому природній газ буде прямо поставлятися з Росії в Німеччину.

У серпні почнуться роботи по безпосередній укладці труб. Спорудження спірного газопроводу "Північний потік - 2", проти якого різко виступають Україна, країни Балтії і Польща та США, планується завершити до кінця 2019 року.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...