Не того, Петре Олексійовичу, позбавили громадянства: У трійку лідерів президентського рейтингу увіралась до болю знайома персона (інфографіка)

За короткий час змінилися суспільно-політичні настрої українців.

Про це повідомила компанія Z&B Global, яка проводила всеукраїнське опитування 2-19 липня. У ньому взяли участь 2009 громадян України, передають Патріоти України.

У пулі питань, на які відповідали українці, були теми їхніх електоральних переваг. На актуальні відповіді на питання "Якби парламентські вибори проводились найближчої неділі, то як би Ви проголосували?" І "Якби вибори Президента відбулися наступної неділі, то як би Ви проголосували?" дав коментар директор дослідницької компанії Z&B Global, політолог Олексій Якубін:

- Результати одночасно очікувані і частково несподівані, деякою мірою оновлені. Лідери рейтингу, а так само їх партії ні для кого не новина. Ці політики з багаторічним стажем і досвідом, вже займали і займають керівні посади в країні. Щодо свіжих змін - рейтинг популярності Вадима Рабиновича протягом останнього півріччя, що демонструє тенденцію до зростання. Те ж стосується і партії "За Життя", персоналізований проект, результати якого дзеркально відображають рейтинг лідера партії.

Рабиновичу поступилися і Гриценко, який до недавніх пір був в першій трійці, і радикал Ляшко. Справа в тому, що в суспільстві є прагнення до нових облич в політиці, пов'язане з розчаруванням в нинішній владі і в "попередниках", які змінюють один одного, а "від перестановки доданків сума не змінюється", - сказав Якубін.

За його словами, явка на потенційних президентських виборах - 75,6 відсотка, що на 10 відсотків більше, ніж на потенційних парламентських. На думку експерта, це пов'язано з не тільки з самою персоною, а й її харизматичністю. У протиріччя нинішньому формальному державному ладу - парламентсько-президентської республіки, президент, як гарант держави, в суспільній свідомості наділяється більшими повноваженнями, ніж парламент: українці сконцентровані більше на конкретну людину, ніж на партію.

- Хороші результати Рабиновича і його партії, в президентському і парламентському рейтингах, пояснюються активною медійною роботою лідера зазначеної політичної сили, який конкретизує свої цілі, має зрозумілу ідеологію, а на конкретику зараз є величезний попит. Людям важливо знати реалії - що, звідки, куди, навіщо і як, а не слухати обіцянки, які неможливо виконати або які далекі від їх повсякденного життя. До того ж, розчарованість у владі створює протестні настрої, представники яких симпатизують опозиції. Рабинович, як її представник якогось не розпорошується на мовні питання або інтернет-заборони, а діє цілеспрямовано, в сфері більш серйозних проблем - медичної і пенсійної реформи, наприклад, тим самим заробляючи собі образ опозиційного лідера, турбується про широкі верстви населення, - сказав експерт.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...