"Не вбивайте себе за гратами": Джемілєв звернеться до в'язнів Кремля Балуха і Сенцова

Лідер кримськотатарського народу проситиме в'язнів Кремля припинити голодування.

Мустафа Джемілєв

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв хоче звернутися до українських політв'язнів Кремля Володимира Балуха і Олега Сенцова із проханням припинити голодування. Про це він заявив під час перебування в Торонто, передають Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

"Я не думаю, що слід вбивати себе за гратами. Вони молодці, що оголосили голодування та протримали його певний час, адже це мобілізувало суспільство. Однак п’ять днів тому я говорив із Балухом і сказав йому: "Я пишаюся тобою, але ти мусиш вийти звідти живим. Росія не та країна, в якій можна розраховувати на гуманність". Те саме я хочу сказати й Сенцову", – сказав Джемілєв.

Він також зазначив, що за умови відсутності примусового годування у людей, які оголосили голодування, "залишаються лічені дні".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...