"Не впевнений, що це станеться", - Порошенко про миротворців ООН на Донбасі

Більшість членів Ради Безпеки ООН підтримує українську ініціативу щодо розгортання миротворців на Донбасі, але рішення впирається у "глухий московський кут".

Рішення щодо розгортання миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на Донбасі впирається поки у "глухий московський кут", заявив 29 вересня у Харкові на відкритті 10-го міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи" президент України Петро Порошенко, передають Патріоти України.

За його словами, більшість членів Ради Безпеки ООН підтримує українську ініціативу щодо розгортання миротворців на Донбасі. "З нами зараз США, Великобританія, Франція, три з п'яти постійних членів Ради Безпеки ООН. Ведеться інтенсивний діалог із Китаєм, який точно не буде проти. Більшість членів Ради Безпеки ООН також за, і про це свідчать ті переговори, які я провів учора і позавчора. Лише одна країна проти – Російська Федерація", – заявив Порошенко.

За його словами, "миротворча місія ООН – це не мир, але вже точно і не війна". "Коли там буде миротворчий корпус, Росія буде змушена вивести свої окупаційні регулярні війська, а миротворці роззброять незаконні збройні формування. Це значно зменшить ризик ескалації повномасштабної війни з Росією... Це зупинить постачання російських найманців, зупинить постачання зброї", – зазначив президент.

У своєму Twittеr він уточнив, що сьогодні не може назвати "навіть приблизних термінів рішення про миротворчу місію". "І навіть не можу впевнено прогнозувати, що воно станеться. Але це точно те, що потрібно Україні. Мегаскладність цього завдання не означає, що ми не повинні над ним працювати", – заявив Порошенко.

Джерело: Укрінформ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...