Не випустять українського туриста з лап Мордору: Окупаційний суд у Криму продовжив арешт українцеві, який облив червоною фарбою пам'ятник "зеленим чоловічкам" у Сімферополі

Суддя Центрального районного суду Сімферополя Сергій Деменок 22 лютого 2019 року продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою громадянину України Максиму Сокуренку.

За інформацією на сайті "суду", ініціював продовження запобіжного заходу "старший дізнавач ОД ОП №3 "Центральний" УМВС РФ по м. Сімферополь Говорунов А.І.", передають Патріоти України з посиланням на Кримську правозахисну групу.

Сокуренко перебуватиме в СІЗО Сімферополя до 26 березня 2019 року.

В Сімферополі в ніч на 28 січня чоловік облив червоною фарбою встановлений окупантами пам'ятник "зеленим чоловічкам". Максим Сокуренко був затриманий співробітниками "поліції" і доставлений в ІТТ Сімферополя. Спочатку на нього склали протокол про адміністративне правопорушення, але пізніше завели кримінальну справу за ч.2 статті 214 КК РФ (вандалізм).

Експерти Кримської правозахисної групи вважають, що обрання такого суворого запобіжного заходу пов'язане з політичними мотивами. В такому випадку у Сокуренко практично немає шансів на справедливе правосуддя.

Пам'ятник "зеленим чоловічкам" - російським військовим без розпізнавальних знаків, які окупували Кримський півострів у лютому-березні 2014 року - відкрили 11 червня 2016 року недалеко від будівлі "Верховної ради" Криму.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...