Не забути Героїв: В Україні з'явиться монета на честь захисників ДАПу (фотофакт)

Національний банк анонсував випуск нової серії монет з недорогоцінних металів, присвяченої українським військовим.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України, передають Патріоти України.

Так, в 2018 році світ побачать монети з серії «Збройні Сили України»: «Захисникам Донецького аеропорту», «День українського добровольця» і «100-річчя створення Українського військово-морського флоту». «Буде присвячена вшануванню мужності і героїзму захисників Донецького аеропорту - «кіборгам», що обороняли його протягом 242 днів, що стало символом самовідданої боротьби за територіальну цілісність України», - йдеться в нацбанківській телеграмі.

На аверсі монети розміщено: угорі ліворуч - напис Україна (півколом), під якою рік карбування монети (2018) і малий державний герб України. У центрі - стилізована композиція: дві чоловічі руки зі зброєю різних епох, що символізує захисників України різних часів. На дзеркальному тлі розташовані написи: За честь! За славу! За народ! А внизу зліва - номінал 10 гривень на стилізованому фрагменті щита. Праворуч - логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку. На реверсі монети розміщено стилізовану композицію із зображенням захисника аеропорту на тлі напівзруйнованої вежі, над якою майорить український прапор. Праворуч - простреленою арматура з вертикальними написами: кіборг.UA / 26 • 05 • 2014/21 • 01 • 2015.

Монета номіналом в 10 гривень, присвячена «кіборгам», буде запущена в грошовий обіг вже 30 січня. В тираж буде випущено 1 млн примірників.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...