Не захотів назвати героєм: Трамп відзначився цинічним вчинком після смерті Маккейна

Президент США Дональд Трамп заборонив адміністрації Білого дому публікувати офіційний некролог у зв'язку зі смертю сенатора Джона Маккейна.

Джон Маккейн

У документі було згадано про бойові заслуги сенатора, а також пропонувалося назвати його героєм, пише The Washington Post, передають Патріоти України.

Автори видання припустили, що причиною демаршу президента стала критика Маккейном його політики. Зокрема, каменем спотикання між політиками стала реформа охорони здоров'я, проти якої виступав Маккейн.

Під час виборчої кампанії Трамп висміяв Маккейна, який провів шість років у в'єтнамському полоні. Майбутній президент заявив: "Він був героєм війни тому, що його взяли в полон. Я поважаю людей, які не потрапляли в полон". Згодом Трамп не приніс вибачень сенатору, але все-таки став називати його героєм війни.

У США вже почав розгоратися скандал. Багато хто не зрозумів цього жесту Трампа. Зокрема, колишній представник юридичної команди президента і республіканський стратег, розкритикував його реакцію на смерть Маккейна.

"Це жахливо. Від президента варто було б очікувати більшого, особливо, якщо мова йде про вшанування справжнього американського героя", - підкреслив він.

Як правило, адміністрація Білого дому завжди публікує офіційні некрологи у разі смерті видатних американців.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...