"Не збулося": Порошенко вибачився за свої слова про "швидку" війну

Президент Петро Порошенко вибачився за те, що в 2014 році заявив про швидке завершення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це він сказав 23 серпня в Дніпрі під час урочистостей до Дня українського прапора, передають Патріоти України.

"Більше чотирьох роки тому я заявив, що АТО триватиме годинник, а не місяці. Тепер вже не так важливо, в якому контексті ці слова були сказані. Не важлива і образність цієї заяви. Люди сприйняли її як можливість завершити війну дуже і дуже швидко", - сказав Порошенко.

"Я шкодую, що породив завищені очікування. Щиро перепрошую, що подав надію, що не збулася. Шкода, що дав обіцянку, що не справдилася. Прошу за це вибачення. Це для мене серйозний урок обережного та відповідального ставлення до своїх слів і обіцянок", - додав глава держави.

За його словами, "з самого початку треба було націлити всіх на тривалу і виснажливу боротьбу за те, щоб звільнити кожен клаптик української землі". Але, за словами Порошенка, тоді "багато хто не усвідомлював реальної глибини катастрофи, яка сталася ще до війни: а саме українську армію знищували, роззброїли, роздягнули, розікрали".

У той же час глава держави підкреслив, що Україна досить швидко зібрала в кулак всі наявні на той момент ресурси, за лічені тижні звільнила більшу частину територій, а "АТО наблизилося до переможного фіналу".

"Але Росія в серпні вторглася в Україні вже своїми регулярними підрозділами. А це докорінно змінило військово-стратегічну ситуацію і всі наші розрахунки по ресурсам, часу, інтенсивності операції були зруйновані", - сказав президент.

У той же час Порошенко висловив впевненість, що "мир обов'язково настане на нашій землі". "Забезпечити його може єдність українського народу, боєздатне військо, яке день за днем стає все сильніше. Спільними зусиллями ми це точно зробимо", - запевнив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...