"Не зустрічав жодного "ополченця", який бачив би в Захарченку героя": Екс-полонений "ДНР" відверто розповів про життя в "республіці"

Також Козловський розповів, яка доля в підсумку чекає Захарченка після закінчення конфлікту.

Ігор Козловський

Український історик, релігієзнавець, викладач Ігор Козловський, якого нещодавно звільнили з полону терористів, розповів, як бойовики "ДНР" відносяться до Захарченка. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Апостроф", передають Патріоти України.

"От, чесне слово, я не зустрічав жодного "ополченця", який бачив би в Захарченку героя. Вони знають його краще, ніж я, але в їх очах він – зовсім не герой", - твердить Козловський.

За його словами, Захарченко видав "указ" про заборону місцевим "чиновникам" виїжджати на вільну територію України виключно зі страху. "Люди, переміщаючись туди і назад, представляють для них певною мірою небезпеку, і про це вони часто говорять. Сам Захарченко про це говорив. Для структур "МГБ" людина, яка часто виїжджає в Україну, може стати "зрадником ДНР", тому що його можуть завербувати. А як би не були ці силові структури організовані, адже всіх не перевіриш, це ж величезна кількість людей. Тому потрібно обмежити тих людей, хто має доступ до "державної" таємниці або більше за інших знають про те, що відбувається", - каже історик.

Козловський вважає, що, з точки зору цієї логіки, це зрозумілий крок. "Те, що це призводить до соціального невдоволення, вони (бойовики), може, до кінця і не прорахували, а соціальне невдоволення є", - зазначив він.

Також релігієзнавець Козловський поділився думками про те, яка доля в підсумку чекає Захарченка після закінчення конфлікту. "Я не знаю, що в голові у цієї людини. Це його вибір. Але те, що ситуація там тимчасова, і не тільки для освіти, але й для кожної особистості, яка зараз в тій системі влади, це очевидно. У всього є кінець, і у цій історії теж є кінець. У особистості він тільки швидше, ніж у освіти", - сказав колишній в'язень "ДНР".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...