Про це на своїй сторінці у Facebook пише Виконуюча обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передають Патріоти України.
Супрун переконана, що антибіотики, які вживала тварина, уже знищуються при термічній обробці. Проте небезпечними тут є не вони, а стійкі бактерії, які не є вразливими до антибіотиків. Тому важко вилікуватися від хвороб, які вони провокують.
Щоб вберегтися від харчових інфекцій, необхідно готувати м'ясо до повної готовності. Мити руки потрібно після контакту з сирим м’ясом. Також варто ретельно мити кухонне приладдя.
Не зберігайте поруч з сирим м’ясом, рибою та яйцями інші продукти. Для продуктів, які ви їжте сирими, а також для м’яса та риби використовуйте різні дошки.
Супрун порадила протягом двох годин після приготування їжі охолоджувати до +4 градусів, у літній період – до однієї години.
Після того, як ви контактували із тваринами, вольєрами тварин і птахів або їх фекаліями, обов’язково ретельно мийте руки. Окрім цього, про випадки інфекцій необхідно повідомляли особистому лікарю.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...