"Недонадімперію" вже не врятувати: Блазень Путіна пророкує Москві сумну долю після отримання Україною Томосу (відео)

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський визнав, що президент України Петро Порошенко правий в твердженнях про те, що Москва перестане бути «третім Римом» після отримання автокефалії української церквою.

Про це він заявив 26 вересня в ефірі одного з путінських пропагандистських телеканалів, передають Патріоти України.

На думку Жириновського, католики і протестанти вже «зовсім мляві», а єдиною потужною християнською релігією залишилося православ'я, єдність якого хочуть розколоти. Він вважає, що напад Росії на Грузію в 2008 році був викликаний тим, що країни Заходу хотіли посварити православних грузинів з росіянами.

«А теперь самый страшный удар — православная Украина. Оторвать православных Украины от русских. И президент Украины Петр Порошенко заявляет, что Украина становится самой большой православной страной. Вы представляете, он частично прав. Потому что в Украине все приходы и церкви, храмы, монастыри были сохранены. А в основном разрушены в России руками большевиков в Кремле. Казалось бы, разрушают церковь по всей советской стране. Нет, в основном по этнической России сжигают, разрушают. В Украине сохранилось, и там сегодня реально больше приходов, монастырей. Если они получают автокефалию, то они провозглашают себя уже главной православной страной и говорят уже, что Москва теперь не третий Рим»,— резюмуав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...