"Недостатньо доказів": Суд ЄС частково зняв санкції з одного з найближчих соратників Януковича

Вчора суд ЄС в Люксембурзі зняв з колишнього глави адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва санкції останніх двох років, дія яких завершилася в березні цього року.

Клюєв клопотав про анулювання санкцій і за період 2016-2017 років, але їх суд залишив в силі. Залишаються в дії і санкції на період до 2019 року, передають Патріоти України.

Так, виходячи з оприлюднених матеріалів, Клюєв заявляв, що Рада ЄС, яка наклала на нього санкції "не змогла надати докази, що він підривав демократію, верховенство права або права людини в Україні". Клюєв також висловлював думку про те, що демократію в Україні підриває чинна влада.
"Інформація (...) спрямована в листах Генеральної прокуратури України - єдина підстава, на яку покладалася Рада ЄС в питанні збереження імені позивача в списку санкцій - є неповною і повною протиріч, які повинні змусити Раду засумніватися, чи є наявні докази достатніми", - йдеться у висновку суду.

Нагадуємо, в березня 2014 роки ЄС ввів санкції у вигляді заморожування активів щодо 18 колишніх високопоставлених чиновників України. Згодом санкції щорічно продовжували. У той же час ряду осіб шляхом їх опротестування в суді ЄС вдавалося домогтися їх скасування. Так, молодший брат Клюєва, Сергій Клюєв виграв у суді ЄС справу проти Ради ЄС в лютому цього року.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...