Неймовірна чистота і високі податки: Українка відверто розповіла про життя в Нідерландах (відео)

У Нідерландах на собак платять податки, будують для них готелі і навіть садочки. А на вулицях тут не зустрінеш безпритульних тварин.

Найцікавіше про цю країну розповіла журналістам українка з екзотичним ім’ям Бану, яка переїхала до Нідерландів 5 років тому, передають Патріоти України.

За її словами, перше, що її вразило – це неймовірна чистота, бо на вулицях тут ніхто не смітить, а вдома сміття всі сортують, як і більшість європейців.

Бану визнає, що система сортування трохи заплутана – навіть різнокольорове скло не можна змішувати, проте вона розібралася. "У кожного будинку є три контейнери для сміття – пластик, папір та один загальний для органіки. Дуже важливо правильно сортувати сміття, бо якщо будеш неправильно сортувати – можуть перевірити. І спочатку дадуть лише попередження, вдруге сміття не вивезуть, доведеться самому його вивозити, і навіть можуть відправити на курси, на яких розповідають, як сортувати сміття", – розповідає Бану.

Друге, що їй у Нідерландах сподобалося – це ставлення до тварин. Їх тут настільки люблять, що навіть готові платити чималі податки – €108 на рік. Податок стягується для утримування так званих собачих вбиралень, які встановлюються у громадських місцях. Окрім того, після придбання цуценя є обов’язковим його чіпування, реєстрація та щеплення – це коштує близько €200.

Придбати цуценя не так просто – за ними тут цілі черги, тож не дивно, що на вулицях Амстердама немає покинутих собак. Більш того, голландці ставляться до них, як до маленьких дітей, тому є навіть спеціальні собачі готелі та садочки.

"Ми свою Моллі віддавали на два тижні. Там з ними гуляють, купають, годують їх, вони всі дуже задоволені. Ціна такого готелю недешева – від €10 євро на день", – розповідає жінка.

Проте, за її словами, незважаючи на таку ціну, потрапити у ці готелі дуже важко. "Як правило, перед канікулами або перед якимись святами всі готелі дуже зайняті. Є ще інша послуга – пожити з вашим вихованцем, тобто можна віддати вашу собачку комусь у сім’ю, але за це теж треба платити. І якщо ви багато працюєте і вас вдень немає весь час вдома, то можна собачку віддати в садочок", – каже Бану.

Джерело: Факти.ICTV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...