Неймовірна Данія: Надихаюче місце для дітей та дорослих, або Бібліотека на колесах

У данському місті Рандерс населення становить 62 тисячі осіб. У місті працює бібліотека, яка має в своєму фонді понад 1 мільйон книг, 36 500 аудіокниг та 12 800 фільмів.

Користування цим добром безкоштовне, і зайти в бібліотеку може будь-хто. Для комфортного читання обладнані різні зони, в яких розміщуються читачі за свіжою пресою, прочитанням потрібної книги або прослуховуванням музики, передають Патріоти України.

Так як в бібліотеці не тільки книги, а й різні матеріали для розвитку. Наприклад, настільні ігри, карнавальні костюми, іграшки, ноутбуки, які можна взяти додому, так само як і книги! Подбали бібліотекарі про розвиток юних читачів в період канікул: для них підготовлені валізки з літературою з зазначенням віку.

Процес повернення матеріалів автоматизований - книжку потрібно вставити в спеціальний механізм, який, прочитавши код, ідентифікує читача і відправить книгу на місце.

Лона Древес, читачка бібліотеки: "Бібліотека в Раннерсе є надихаючим місцем для дітей та дорослих. Якщо нам потрібна допомога, завжди є компетентний бібліотекар, який допоможе доброю порадою або рекомендаціями", - говорить датчанка.

Не позбавлені можливості отримувати літературу жителі невеликих містечок - щодня по містечках курсує бібліотечний автобус. Він був виготовлений за 31 тиждень 2008 року в Фінляндії. Його довжина становить 12 метрів, ширина - 3 метри 33 сантиметри. Для зручності відвідувачів - пандус, гачок для повідця домашніх тварин, стіл і стільці для відпочинку в літній час.

Автобус курсує за графіком і на всякий випадок читачі отримують смс про те, що автобус виїхав до них. Так само, коли приходить час повернути книгу - приходить повідомлення. Всередині автобуса знаходиться до 4000 тисяч різних матеріалів - книги, журнали, ігри для приставок, іграшки, диски з музикою і аудіокнигами.

Можна попрацювати на сучасному комп'ютері, відсканувати або надрукувати документи. Крім того, можна замовити будь-яку книгу, яка знаходиться в бібліотеці Рандерс, і отримати її в найкоротші терміни. У кожне місто автобус приїжджає двічі на тиждень.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...