Неймовірна знахідка: У Китаї в стародавній могилі виявили "еліксир безсмертя" (фото)

Рідина, якій дві з гаком тисячі років - майже прозора, злегка жовтуватого відтінку.

У китайській провінції Хенань в древньому похованні знайдений бронзовий глечик з легендарним "еліксиром безсмертя", який часто згадується в даоських міфах, але жодного разу раніше не потрапляв у руки вчених. Про це повідомляє Сіньхуа, передають Патріоти України.
Могила епохи Західної династії Хань (202 р до н.е. - 8 м н.е.) була виявлена ще в жовтні минулого року в місті Лоян. Тоді ж знайшли і 3,5-літровий глечик з незрозумілим вмістом. Рідина виливала легкий аромат алкоголю, і вчені вирішили, що натрапили на древню посудину з вином.
Проведений аналіз показав, що напій представляє собою суміш індійської селітри і розчин квасцового каменю. Як стверджує керівник розкопок Пан Фушен, саме ці речовини описані в стародавній даоської літературі як основні інгредієнти еліксиру, що дарує безсмертя.
Відзначається, що рідина становить величезну цінність для дослідження уявлень древніх китайців про те, як досягти безсмертя, і еволюції китайської цивілізації в цілому.
Крім глечика з еліксиром в похованні площею 210 кв. м були виявлені і інші бронзові артефакти, а також розписні глиняні судини і нефритові прикраси. Непогано збереглися і останки похованого - високопоставленого представника китайської знаті.
Еліксир безсмертя, що залишався недоторканим протягом двох з гаком тисяч років, виглядає як майже прозора рідина злегка жовтуватого відтінку. Напій перелили в скляну тару і стали досліджувати його склад. З'ясувалося, що це суміш нітрату калію і алуніту з додаванням деяких інших домішок.
Згадка подібного напою, що дарує безсмертя випившій його людині, можна знайти у багатьох давніх культурах. В старокитайській версії в його склад входили також золото, ртуть, миш'як і інші неїстівні і навіть токсичні речовини.
Як відзначають вчені, виходячи із стародавніх текстів, незрозуміло, чи пив будь-хто цей еліксир насправді - чи він був лише частиною похоронного ритуалу і повинен був дарувати покійному вічне життя вже після смерті.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...