"Нех*й шастать!": В Україну не пустили ректора Московської духовної академії

"Скрепно-духовний академік" повідомив, що в Україну його не пустили з формулюванням "не може підтвердити мету перебування".

В Україну 7 листопада не пустили ректора Московської духовної академії архієпископа Верейського Амвросія. Про це повідомив у Telegram голова синодального відділу Російської православної церкви (РПЦ) із взаємовідносин церкви із суспільством та ЗМІ Володимир Легойда, передають Патріоти України.

"Ректора Московської духовної академії архієпископа Амвросія сьогодні в Києві на паспортному контролі не пустили на Україну. Владика прилетів на Актовий день Київської духовної академії", – написав він. Легойда зазначив, що захід в Києві тепер відбудеться без Амвросія.

Згодом Амвросій розповів у Telegram, що його затримали на пропускному пункті аеропорту в Жулянах після співбесіди з представниками Держприкордонслужби України. "У папері, виданому мені прикордонниками, офіційно вказано відверто надуману причину: "Не може підтвердити мету запланованого перебування на території України". Звісно, у мене було із собою запрошення від ректора КДА єпископа Сильвестра, і моє проживання планували разом з іншими гостями в готелі Києво-Печерської лаври. Коли я розповів про це і запитав, як розуміти зазначену причину, – мені не відповіли", – написав він.

Київську духовну академію очолює представник Української православної церкви Московського патріархату. Урочистості з нагоди Актового дня анонсовано академією на 8–9 листопада. Актовий день – щорічна зустріч професорсько-викладацького і студентського складу навчального закладу, його благодійників і друзів. Проводитися у день престольного свята домашнього храму навчального закладу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...