"Некрофільна свідомість": Експерт пояснив манію росіян жити під проводом вождя

Аналітик вважає, що ментальність громадян Росії вселяє їм, що без царя "впаде мурашник".

Директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог Олег Соскін висловив думку, що в Росії неодмінно звеличують якогось тоталітарного лідера, оскільки громадяни масово охоплені хворою імперською свідомістю. "Тому що у людей просто хвора свідомість - імперська. Ці люди не здатні жити самостійним життям, тому так звеличують Сталіна і Миколу II. Сталін був і залишається для росіян свого роду сакральною маткою в мурашнику. Вони поклоняються цій матці, тому що більшість з них не має самостійної власної свідомості і механізму мислення. Тому їм потрібна матка-вождь, яка буде за них думати", - сказав він в рамках чату на Главреді, передають Патріоти України.
За словами Соскіна, прагнення росіян до поклоніння вождю вміло використовує нинішній лідер Володимир Путін. Він нерідко згадує персон з історії, вказуючи на правильний спосіб життя, до якого має в майбутньому прагнути російське суспільство. "Путін весь час проводить цю паралель, і бандитська КГБісько-корпоративна еліта, правляча в Російській Федерації, постійно посилається на вождів на зразок Сталіна і Миколи II, підкреслюючи, що жити потрібно саме так, тому що це правильний уклад. Інакше росіяни просто не вміють жити. Якщо вони не будуть поклонятися Сталіну, тоді і Путіну можна не поклонятися, тоді і царя немає. А якщо немає царя, значить, впаде мурашник. "Мурахи" бояться самостійно жити, не знають, як це, тому й зберігають цю "некрофільну свідомість", тобто поклоніння мертвим, культ мертвих. Це одна з найнебезпечніших властивостей сучасної Російської Федерації", - зазначив спікер.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...