Нелегка доля заробітчанина: Українець розповів, як ледь не позбувся ноги (відео)

Житель Івано-Франківської області поїхав у Німеччину на будівництво, де планував офіційно працевлаштуватися. Однак замість цього отримав травму і вже більше місяця не може домогтися компенсацій.

На роботу Володимира влаштували посередники. Вони обіцяли оформити страховку "заднім числом", передають Патріоти України з посиланням на "Сьогодні".

В лікарню чоловік потрапив тільки на другий день після травми. "Рекрутери", яким він платив за послуги посередників, від працівника відхрестилися.

У Берліні він пропрацював лише кілька днів. Думав, що оформлений офіційно, проте дізнався, що нелегал, коли потрапив у лікарню. Нещасний випадок стався під час ремонту стелі, яка раптово провалилася. Тоді чоловік й впав з висоти чотирьох метрів.

Голова профспілки "Трудова солідарність" Віталій Махинько стверджує, що людина має отримати компенсацію від агентства, яке направило його працювати за кордон.

Також він додав: "Якщо профспілки піднімають галас через порушення прав працівників, а українські роботодавці б'ють на сполох - держава повинна зупинити трудову міграцію".

Вчора Федерація роботодавців України опублікувала маніфест. Пропонують зупинити відтік кадрів з України. Стратегічна мета до 2030 року - створити 2 мільйони нових робочих місць. Це звернення до влади підтримали також найбільші роботодавці України.

За словами підприємців, без допомоги держави міграцію українців на заробітки не зупинити. А через брак кадрів досягти економічного зростання в Україні буде складно.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...