Нема ніяких "ополченців": Варшава жорстко поставила на місце пропагандистів із РФ

Немає понять “криза в Україні” і “ополченець”. Є викликаний Росією російсько-український конфлікт і сепаратисти.

Вітольд Ващиковський

Про це глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, відповідаючи на запитання журналіста про пріоритети Польщі на міжнародній арені “сирійському конфлікті, кризах на Близькому Сході і в Україні”, передають Патріоти України з посиланням на Комерсант.

Глава МЗС Польщі парирував, що “немає такого поняття “криза в Україні””.

“Є російсько-український конфлікт, викликаний Росією. І ми прагнутимемо внести лепту в його вирішення. Але, звичайно, ми не збираємося щось робити самі по собі: все залежить від готовності Росії й України реалізовувати мінські домовленості, а також від учасників “нормандського формату”, – підкреслив Ващиковський.

“Це виглядає як заморожений конфлікт, але ми вважаємо за краще говорити про конфлікт низької інтенсивності. За даними СММ ОБСЄ, там щодня продовжують гинути люди, стрілянина поновлюється по кілька разів на день. Іронія полягає в тому, що моніторингова місія не має права вказувати, з якою боку стріляли. Але, за нашими даними, основні обстріли ведуться з боку сепаратистів, підтримуваних Росією”, – підкреслив глава МЗС Польщі.

Також Ващиковський зауважив російській журналістці Галині Дудіній, що неправильно називати “ополченцями” членів незаконних збройних формувань на Донбасі.

“Я повинен ще торкнутися використовуваного вами терміну “ополченці” – ще раз хочу підкреслити, що це сепаратисти, бо як по-іншому назвати людей, які виступають проти легітимної влади?” – зазначив глава МЗС Польщі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...