Непоганий приз: ВМС України поповняться судном, конфіскованим за візити в окупований Крим

Прикордонна служба зловила порушників на шляху із Севастополя.

Транспортне судно Sky Moon, яке ще у листопаді 2016 році затримали за незаконні візити до окупованого Криму, передадуть Військово-морським силам України. Про це повідомили у військовій прокуратурі Південного регіону України, передають Патріоти України.

Прикордонна служба України зловила порушників на шляху із Севастополя до молдовського порту Джурджулешти. На борту перебувало дев'ятеро членів екіпажу та вантаж - понад 3 тисячі кілограмів технічної соди.

«Це судно перебувало в Керченському порту, в Севастопольському порту, рухалося в сторону Молдови. На даний час відносно їх (членів екіпажу, - Ред.) вже наявні рішення судів з приводу накладеного на них адміністративного штрафу, який вони сплатили. Планується, що сода буде передаватися для реалізації та поповнення державного бюджету, а судно планується до передачі до Військово-морських сил Збройних сил України», - розповів заступник військового прокурора Роман Мрочко.

«У Військово-морських силах це судно може використовуватися як допоміжне, по аналогії з танкером U760 «Фастів», - розповів BBC Україна військовий експерт, керівник Українського мілітарного Центру (УМЦ) Тарас Чмут.

Рік тому капітана Sky Moon - громадянина Сирії - визнали винним у порушення митних правил і всім членам екіпажу на 3 роки заборонили в'їжджати до України. Судно з товаром, яке оцінило у 18,5 млн гривень, конфіскували на користь держави.

22 червня 2017 року Апеляційний суд підтвердив передачу Sky Moon та виявлену контрабанду в дохід держави. У ході досудового розслідування було підтверджено, що танзанійське судно Sky Moon протягом 2016 року 8 разів здійснювало заходи у закриті кримські порти Керчі, Феодосії, Севастополя, з яких в порушення чинного українського законодавства переміщувало до Туреччини та Молдови металолом, кальциновану і технічну соду, насіння льону.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...