"Непрофесійно, колего": САП відкрито розкритикувала рішення Луценка щодо справи Олеся Довгого

Генпрокурор все більше зазнає критики за юридично необгрунтовані рішення від колег та західних спонсорів України.

Передчасне і надмірно емоційне, – так прокоментували в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі рішення генерального прокурора країни Юрія Луценка відкрити нове провадження проти Олеся Довгого.

«Факт відсутності доказів для оголошення повідомлення про підозру і завершення досудового розслідування шляхом направлення до суду обвинувального акта підтверджено не тільки зібраними доказами, а й позицією власне Генеральної прокуратури України», – йдеться в повідомленні САП, передають Патріоти України.

У САП також додали, що до них надійшла доповідна записка заступника Генерального прокурора Стрижевської, якій фактично (цитата) «відмовлено в підписанні остаточної підозри, через те, що у тексті підозри Довгому :«відсутні дані про те, що Довгий О.С., є службовою особою в розумінні примітки до ст. 364 КК, а отже не є суб’єктом вказаного злочину; відсутні відомості, які підтверджували факт зловживання владою, вказували на спільність умислу та розкривали усі елементи складу кримінального правопорушення у його діях; не доведено в чому саме полягало зловживання Довгого».

У САП також підкреслили, що рішення про закриття кримінального провадження прийняли, опитавши 41 свідка, в тому числі 35 депутатів Київради. Свідки не змогли підтвердити, що Довгий тиснув або давав вказівки за результатами голосування за виділення земельних ділянок.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...