Несподівано: На Кіпрі заарештували активи відомого українського олігарха

Суд Кіпру наклав арешт на все рухоме і нерухоме майно українського олігарха Дмитра Фірташа майже на 46 млн доларів.
Дмитро Фірташ

Забезпечувальні заходи торкнулися і головної компанії Group DF Holdings Limited, яка фактично керує всім бізнесом Фірташа, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ..

Приводом став позов російського банку ВТБ, якому заборгували дві структури олігарха – ПрАТ "Юкрейніан Кемікал Продактс" і ТОВ "Титанові інвестиції", які є власниками низки заводів у Криму.

За даними джерел, позов в окружний суд кіпрського міста Лімасол був поданий ще 20 грудня 2018 року юристами банку ВТБ і через тиждень по ньому були прийняті забезпечувальні заходи. Сам позов по суті почнуть розглядати в кінці січня 2019 року.

ПрАТ "Юкрейніан Кемікал Продактс" і ТОВ "Титанові інвестиції" є власниками низки великих хімічних підприємств у Криму, що займаються виробництвом діоксиду титану, що має різне застосування в різних галузях промисловості.

Сам позов ВТБ пов'язаний з кредитом, який ще в кінці квітня 2015 року взяли в банку відповідні компанії. При цьому вже в лютому 2016 року позичальники "забули" про свої зобов'язання, переставши проводити виплати. ВТБ звернувся до Арбітражного суду Москви з заявами про стягнення заборгованості. За рішенням суду "Юкрейніан Кемікал Продактс" зобов'язали виплатити банку 39,4 млн доларів. Крім того, за позовом ВТБ банкрутом було визнано ТОВ "Титанові інвестиції". Відносно нього введена процедура спостереження, а в реєстрі вимог кредиторів борг компанії становить понад 2,5 млрд рублів (близько 1 млрд гривень).

Водночас, за попередньою інформацією, фактичний банкрут "Титанові інвестиції" успішно здійснює повернення мільйонних позик компаніям, які мають відношення до структур Фірташа. За словами джерел, олігарх організував шахрайську схему з виведення з компаній-боржників російських банків грошей через підконтрольні йому кіпрські офшори.

Представники ВТБ інформацію про арешт активів Фірташа підтвердили, проте відмовилися від коментарів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...