Несподівано: Польща відкликала свого посла з України

Посол Польщі в Україні Ян Пєкло буде відкликаний зі своєї посади з 31 січня 2019 року. Указ про звільнення підписав президент Республіки Польща Анджей Дуда.

Ян Пєкло

Відповідний документ вже оприлюднили в урядовому виданні Monitor Polski, передають Патріоти України.

Відомо також, що польська сторона вже визначила кандидатів на вакантну посаду, проте їхні імена не розголошуються.

"На підставі ст. 133 Конституції Польщі від 2 квітня 1997 р. відкликаю пана Яна Пєкло з 31 січня 2019 року з посади Надзвичайного і Повноважного Посла Польщі в Україні", — йдеться у президентській постанові.

Глава Кабінету президента Кшиштоф Щерський повідомив, що ініціатива звільнення походила від глави МЗС Польщі, але таке рішення "не має нічого спільного з оцінкою польсько-українських відносин", пише "Польське Радіо".

"Планується підвищення рангу представництва Польщі у Києві, сподіваюся, що українська сторона швидко прийме послідовника і тоді ця заміна буде плавною", — наголосив Щерський.

66-річний Ян Пєкло відомий на своїй батьківщині як публіцист і журналіст. Послом в Україні став у 2016 році, змінивши Генрика Литвина, який обіймав цю посаду з 2011 року. До початку своєї офіційної дипломатичної місії брав участь у низці польсько-українських організацій,зокрема Фундації польсько-української співпраці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...