"Невбиваних танків не буває": В Україні заявили, що можуть "виводити з ладу" російські Т-90А

Танки Т-90А, якими оснащуються російські дивізії біля кордонів з Україною, є "хорошою технікою", але українським фахівцям досить отримати один зразок такого танку, щоб винайти варіанти їх дистанційного виведення з ладу.

Про це "Обозревателю" розповів президент Асоціації виробників озброєння і військової техніки України Вадим Кодачігов, передають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання про можливості таких танків, експерт визнав: "Це дуже хороша техніка".

Він розповів про те, що в Україні аналогів Т-90А не виробляється. Кодачігов пояснив: "У Російській Федерації на озброєнні завжди були інші танки. Наші базові танки - Т-64 і Т-80, і ми модернізуємо в основному їх. Модифікація Т-64 - "Булат", Т-80 - "Оплот". У РФ зовсім інші танки - це все їх нові розробки, які були зроблені після розвалу Радянського Союзу".

"Які танки крутіші?" - запитав "Обозреватель". "Крутіше протитанкова ракета", - пожартував експерт. І додав: "Зараз для нас найголовніше - зрозуміти системи активного захисту, які застосовуються на російських танках. Для цього треба бомбанути один танчик, бажано не сильно його зруйнувавши, познімати з нього все, провести всі дослідження і зробити маневри для обходження їх захисту" .

"Невбиваних танків не буває", - запевнив він.

"Зараз існує маса варіантів нападу і варіантів захисту. Застосовуються системи постановки перешкод, коли блокуються всі радіосигнали, щоб неможливо було активувати детонатори на протитанкові міни дистанційного керування. Одночасно є і обхідні маневри. Оскільки ті ж прилади МПП давно застарілі, зараз можна застосовувати нові частоти і все-таки активувати ці міни. Фахівці, які займаються захистом танків, будуть шукати способи для обходу атак, а підривники будуть шукати способи їх блокувати. Це війна технологій", - розповів Кодачігов.

"В Україні є фахівці. Питання лише в тому, щоб танчик отримати, і в фінансуванні", - підсумував він.

У цьому контексті експерт зауважив: "Дуже прикро, що Україна не фінансує технології. Є тільки один варіант, як ми можемо профінансувати свої розробки - відкрити ринок, дати доступ усім нашим приватним компаніям на зовнішній ринок. В цьому випадку у нас з'являться інвестори, які будуть зацікавлені вкладати гроші в наші розробки, адже вони розуміють, що ми воюємо проти тієї країни, з якої завтра можуть воювати вони. Вони і зараз готові фінансувати ці розробки, але у нас закритий ринок. У нас є посередники, тільки через них ми зобов'язані щось виводити на зовнішній ринок. У всьому світі саме держава здійснює функцію контролю за експортом, але не здійснює експорт. Це порушення антимонопольного законодавства".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...