Незабаром побачимо борди про "бабусю" Зеленського та як він підвищить ціни на газ? Комік Коломойського перемагає Тимошенко у другому турі, - соціологи

68,7% респондентів вважають, що "нові обличчя" в політиці змогли б змінити ситуацію в країні на краще, 70% вважають, що старі на це не здатні.

Якби вибори президента України відбувалися найближчої неділі, перше місце на них посіла б голова "Батьківщини" Юлія Тимошенко, її збирається підтримати 18,5% із тих виборців, які планують узяти участь у голосуванні та визначилися з вибором. Друге місце – 10,8% – у актора Володимира Зеленського. Такі результати всеукраїнського опитування "Суспільно-політична та електоральна ситуація в першій половині листопада 2018 року", проведеного Інститутом соціальних технологій "Соціополіс", подано на офіційному сайті організації, передають Патріоти України.

За чинного президента Петра Порошенка готові голосувати 7,8%, стільки само – за екс-міністра оборони, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка. За нардепа, члена депутатської групи "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка – 7,4%, за музиканта Святослава Вакарчука – 5,5%.

У другому турі Зеленський перемагає всіх потенційних суперників, зокрема і Тимошенко. Зеленський набрав би на 20% більше, ніж Порошенко, і на 4% більше, ніж Тимошенко, якби відбувся другий тур.

68,7% респондентів вважають, що "нові обличчя" в політиці змогли б змінити ситуацію в країні на краще, 70% вважають, що старі на це не здатні. "Не окремих політиків, а саме систему, чинну владу сприймають як неспроможну, як таку, що існує в якомусь паралельному просторі. Її відторгнуло суспільство, і саме це викликає запит на нові політичні сили, нові обличчя, оновлення політичних еліт і політичного життя", – сказав під час прес-конференції 22 листопада заступник директора Інституту соціальних технологій "Соціополіс", кандидат соціологічних наук Сергій Литвинов.

86,9% вважають, що влада в Україні дбає насамперед про особисту вигоду і користь, 74% зазначили, що справи в країні йдуть у неправильному напрямку. Діяльність президента Петра Порошенка повністю не підтримує 53,1%, ще 27,9% відповіли, що радше не підтримують її.

Опитування було проведено з 8-го до 16 листопада 2018 року методом стандартизованого інтерв'ю face-to-face за місцем проживання 2403 респондентів. Аудиторія – постійні жителі населених пунктів усіх регіонів України (за винятком Автономної Республіки Крим, Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей) віком від 18 років.

Теоретична статистична похибка репрезентативності частки ознаки з довірчою вірогідністю 0,95 не перевищує загалом для України: 2,0% – для показників, близьких до 50%, 1,7% – для показників, близьких до 25%, 1,2% – для показників, близьких до 10%, 0,9% – для показників, близьких до 5%.

Нагадаємо, столицю заполонили борди з антирекламою Юлії Тимошенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...