"Ні" агресору: СБУ блокувала постачання продукції запорізького заводу для атомних човнів Росії (фото, відео)

На Запоріжжі співробітники СБУ блокували операцію російських спецслужб із вивезення товарів військового призначення для потреб збройних сил РФ.

Про це повідомляє прес-центр СБУ, передають Патріоти України з посиланням на Depo.Запоріжжя.

Контррозвідники спецслужби встановили, що спецслужби РФ та представники російських військово-промислових компаній намагались організувати канал поставок з України виробів, необхідних для забезпечення військово-морського флоту Росії.

Зловмисники розробили механізм постачання товарів через підконтрольні комерційні структури в одній із європейських країн. Потім виготовлену спеціалізованим запорізькім підприємством військову продукцію ділки планували постачати до країни-агресора.

Замовником оборудки були російські структури, які спеціалізуються на оснащенні та комплектації атомних підводних човнів, зокрема тих, що базуються на тимчасово анексованій території АР Крим.

Під час обшуків на підприємстві вилучено документацію та партію товарів військового призначення, яку найближчим часом планувалось транзитом доставити в Росію.

У рамках відкритого кримінального провадження за ст. 111 (Державна зрада) та 333 (Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

За даними джерел, підприємство, продукцію якого збиралися постачати до Росії, розташоване в Бердянську Запорізької області.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...