Ні перемоги не буде, ні зради: Чого чекати від зустрічі Путіна з Трампом, - Луканов

Якби Трамп таки надумав здавати Крим і Україну, то це неможливо ще з однієї причини. Його апарат, який він сам добирав, складається з антиросійських яструбів.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише журналіст Юрій Луканов, передають Патріоти України.

"Народ переживає, чи не здасть Трамп Крим Росії? Знову шукає зраду. Це після запитання журналіста, чи може бути визнання Крима російським, він відповів: "Побачимо". Йшлося про зустріч 16 липня.

Треба народ заспокоїти. Навіть, якщо Трамп захоче, то у нього нічого не вийде. Його уявляють таким собі Путіним американського штибу, який може все на світі. Але у Штатах такого бути не може. Таке рішення не може ухвалити президент одноосібно. Для цього потрібна підтримка Конґесу. У Вашингтоні зараз настрої як під час холодної війни. Себто жорсткі антиросійські настрої.

Фраза, звісно, могла насторожити. Але Трамп дуже часто висловлюється двозначно. Тому не варто робити висновки і припущення з однієї непевної фрази, яку він міг сказати, щоб не дратувати свого візаві на зустрічі у Гельсинки. Радник з нацбезпеки Джон Болтон і прес-секретар Білого дому заявили, що ніякого визнання Криму російським бути не може.

Уявлення про те, що Трамп такий собі проросійський альтруїст – наївні. Він торгується дуже прагматично.

Крим – це критично важливий пункт для Росії і світового співтовариства. Адже його анексія – це безпрецедентне порушення світового порядку після Другої світової війни. Його визнання російським може викликати ураган у світовій політиці.

Що може Путін такого запропонувати Трампу, щоб той погодився зробити такий ризикований крок? Ну хіба що запропонувати ядерне роззброєння Росії, на що Москва, звісно, не піде. Всі інші пропозиції аж ніяк не рівнозначні за своєю вагою визнанню Криму російським.

Ну і якби Трамп таки надумав здавати Крим і Україну, то це неможливо ще з однієї причини. Його апарат, який він сам добирав, складається з антиросійських яструбів.

Уявити собі, що той же радикал Джон Болтон раптом як флюгер розвернеться на 180 градусів просто неможливо. Щоб здійснити таку авантюру, Трампу довелося б міняти свою команду. Нічого подібного не спостерігається.

А яку ж капость можна очікувати Україні від зустрічі 16 липня? Та ніякої. Ні перемоги не буде, ні зради. Вован з Дональдом можуть про щось домовлятися по Сирії. Там у Трампа гнучкіша ситуація.

А по Україні все зацементовано: американці вимагають виведення військ з Донбасу і повернення Криму. Могли б, звісно, говорити про миротворців ООН для Донбасу. Але Путін ще не дотиснутий достатньо для такого кроку."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...