Нічний кошмар Путіна: ЧС з футболу в Росії не відбудеться - Дмитро Гордон поставив гроші (відео)

Володимир Путін напередодні фінальної частини чемпіонату світу з футболу, яка повинна пройти в РФ, буде звільняти політв'язнів, тому що дуже боїться бойкоту.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив журналіст Дмитро Гордон, передають Патріоти України.

"Путін дуже чутливий до великих спортивних змагань, що проводяться на території Росії. Давайте згадаємо Олімпійські ігри в Сочі. Кого він звільнив перед цією Олімпіадою? [Колишнього президента нафтогазової компанії ЮКОС, бізнесмена] Михайла Борисовича Ходорковського! Хоча це здавалося неможливим", - сказав Гордон.

Він розповів, що всі російські опозиційні політики в розмові з ним висловлювали думку, що поки Путін - президент, Ходорковський буде залишатися за гратами.

"Жоден з лідерів російської опозиції - від Бориса Нємцова до Михайла Касьянова - не вірив, що це коли-небудь станеться. Вони говорили: Ходорковський - особистий ворог, і буде сидіти стільки, скільки буде правити Путін. І раптом такий хід перед Олімпіадою в Сочі! На прохання колишнього міністра закордонних справ Німеччини [Ганса-Дітріха Геншера] - так це було оформлено - його беруть і відпускають", - нагадав журналіст.

На думку Гордона, перед чемпіонатом світу з футболу Путін "може піти на звільнення всіх утримуваних українців".

"Попереду у РФ що? Чемпіонат світу з футболу. Я кілька днів тому посперечався з одним моїм близьким другом на $ 200. Я впевнений: чемпіонат світу в РФ не відбудеться, він вважає, що відбудеться. Я думаю, що напередодні турніру Путін буде звільняти людей. Він буде показувати світові свою добру волю. Більш того, йому захочеться, щоб лідери західних країн приїхали, йому дуже хочеться бути рукопожатним", - сказав журналіст.

Фінальна частина чемпіонату світу з футболу повинна пройти в Росії з 14 червня по 15 липня 2018 року.

Україна ще в 2015 році пропонувала відібрати турнір у Росії через військову агресію, однак ця ініціатива не знайшла підтримки. У 2016 році у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови про звернення до Міжнародної футбольної федерації (ФІФА) з проханням про виключення Російського футбольного союзу з ФІФА, а також про скасування ЧС в Росії, але це питання в залі так і не розглянули.

У квітні 2017 американський сенатор Річард Блюменталь запропонував відібрати турнір у Росії через хімічну атаку в сирійській провінції Ідліб, в серпні група американських сенаторів написала лист ФІФА із закликом позбавити Росію права на ЧС в зв'язку з повідомленнями про експлуатацію в РФ робітників з КНДР.

У ФІФА на заклики провести фінальну частину ЧС в іншій країні відповідали, що футбол не здатний вирішити політичні проблеми.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...