"Нє вінаватая я!": Нардеп-радикал заявив, що не надсилав в ДМСУ запит про позбавлення громадянства Саакашвілі

За словами нардепа, 20 липня він офіційно звернувся в Генеральну прокуратуру України за фактом заяви грузинського міністра юстиції Теї Цулукіані, яка стверджувала, що Грузія двічі просила про екстрадицію Саакашвілі і двічі Україна відмовляла.

Андрій Лозовий

Народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий заявив, що не надсилав в Державну міграційну службу України запит про позбавлення громадянства екс-президента Грузії і колишнього глави Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі.

Про це він розповів в коментарі виданню INSIDER, передають Патріоти України.

Лозовий просив ГПУ повідомити, з яких причин в екстрадиції відмовили і в чому колишній глава Одеської області звинувачується.
Нардеп заявив виданню, що "не очікував такої реакції від ДМСУ". При цьому зазначив, що завжди був проти "приїжджих гастролерів" у владі.
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко у своєму Facebook назвав "безглуздою вигадкою" повідомлення про те, що Саакашвілі позбавили українського громадянства на підставі звернення Лозового. Він додав, що відповідь ГПУ на лист Лозового не надійшов до сих пір.

У прокуратурі виданню пояснили, що "нардеп звернувся за роз'ясненням щодо справ в Грузії і попросив надати інформацію йому і міграційній службі, що представники міжнародного департаменту ГПУ і зробили".

За Конституцією президент приймає рішення про втрату громадянства України на підставі висновків комісії з питань громадянства. Як повідомили джерела INSIDER, засідання проходило 26 липня.
В цей час Саакашвілі перебував в США і тепер навряд чи зможе повернутися в Україну. Відповідно до публікації, українська влада очікують, що Саакашвілі попросить політичного притулку в Штатах.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...