"Ніяк не звикну до свободи", - колишній заручник терористів "Л/ДНР" (відео)

Олександр Калін, мобілізований на самому початку війни в 30 механізовану бригаду, потрапив в полон у вересні 2015 року в районі селища Луганське.

Тоді троє військових були поранені і щоб дати їм шанс, Калін вийшов з укриття. При цьому він сам потрапив в полон, а поранених бійців врятувати не вдалося, - йдеться в сюжеті 112 каналу, передають Патріоти України.

Калін провів в полоні більше двох років, частина з них в Макіївській колонії. За його словами, там 23 години на добу доводилося знаходиться в камері, і тільки на годину дозволяли виходити в прогулянковий дворик, який був такий же, як і камера, тільки без стелі.

При цьому він до сих пір не може позбутися звички постійно ходити, хоча і зауважує її за собою. Калін зазначає: «Не можу звикнути поки, що я вдома, що тут світ. Навіть коли чуєш звук якийсь, наприклад, хлопок від машини, все одно реагуєш. Або прийшов до лікаря, до кабінету, чекаю. Я не можу, як люди - стояти або сидіти, мені потрібно ходити туди-сюди. Це звичка, як ходити по дворику, або по камері - руки за спиною і ходиш. Ходиш-ходиш і потім тільки помічаєш: "А що я роблю". Не забувається поки. Там прокинувся і решітка перед очима, а тут прокинувся, а її немає. Значить я вдома».
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...