Українські вчені презентували кілька новаторських розробок в сфері виробництва продуктів харчування, в т. ч. штучне сало, яке, як з'ясувалося, складається виключно з натуральних інгредієнтів.
Керівник дослідницької групи, доцент факультету харчових технологій Сумського національного аграрного університету Дмитро Бідюк розповів, що від справжнього свинячого шпику їх продукт відрізняється меншою калорійністю і при цьому не містить холестерину, присутнього в жирах тваринного походження, передають
Патріоти України.
«Наш продукт виготовляється з рафінованої олії, в якій відсутній холестерин», - сказав учений.
Він також пояснив різницю в процесах виробництва маргарину (в якому містяться дуже небезпечні для здоров'я трансжири) і штучного сала. «При виробництві маргарину застосовується процес так званої гідрогенізації, в результаті якого дійсно утворюються трансжири. Ми ж для доведення рідкого рослинного масла до консистенції сала використовуємо зовсім інший технологічний процес. Натуральне сало має жирність близько 90 відсотків. Наше - від 30 до 80 відсотків (яку захочемо жирність, таку і зробимо). Його можна начиняти сіллю, спеціями, овочами, тим самим самому створювати різні смаки. Зауважу, що наше сало можуть використовувати м'ясокомбінати, як інгредієнт при виробництві ковбас - як альтернативу свинячому шпику», - похвалився новатор.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...