Ніяких ілюзій: ЄС тепер ставиться до Росії як до ІДІЛ - політолог

Європейський Союз вважає Росію і ІДІЛ джерелами гібридних загроз європейській безпеці та задумався про заходи протидії.
Про це в статті на ZN.UA написав керівник міжнародних програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Віталій Мартинюк, передають Патріоти України.

Він вказав, що в доповіді Європарламенту "Протидія гібридним загрозам: співпраця ЄС - НАТО" від березня 2017 року відзначається, що "поняття гібридної загрози наповнилося змістом щодо дій Росії в Україні і операцій ІГІЛ далеко за межами Сирії і Іраку".

На думку експерта, в Євросоюзі Росію, поряд з ІДІЛ, визначають як причину гібридних загроз. У той же час Мартинюк вважає, що Брюссель хоче продовжувати діалог з Москвою, тому обережно підходить до визначення Росії як агресора і джерела гібридних загроз.

"Оскільки ЄС чітко не ідентифікує джерела гібридних загроз, то і акцент ЄС у протидії їм робиться на посиленні власних можливостей протистояти, а не на нейтралізації першопричин, що в повному обсязі відповідає зафіксованому в Глобальній стратегії ЄС баченні Євросоюзу як глобального гравця", - підкреслив автор.

Крім того, він нагадав, що ЄС на відміну від України, де протягом чотирьох років йде війна, документально визначив поняття гібридних загроз.

"Не дивлячись на спробу комплексного підходу ЄС до протидії гібридним загрозам, цей напрямок безпеки все ще розглядається як набір заходів тактичного характеру щодо протистояння окремо взятим ризиків, переважно терористичної і кіберінформаційної спрямованості", - пише Мартинюк.

При цьому він переконаний, що Росія своїми деструктивними діями, як наприклад, скандал з турбінами Siemens в Криму, змушує ЄС вважати РФ джерелом гібридних загроз європейській безпеці, і чим далі, тим яскравіше це проявляється в документах Євросоюзу.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...