"Ніколи і гадки не мав, що у патріотизму може бути формат. Виявляється, не можна любити Батьківщину більше, ніж визначено", - поет

На думку українських чиновників, рівень патріотизму у літературних творах не може перевищувати певні показники...

Про це на своїй сторінці у Facebook пише Андрій Кириченко, передають Патріоти України.

"Ніколи і гадки не мав, що у патріотизму може бути формат. Виявляється – так. Не можна любити Батьківщину більше ніж визначено. – Ви ветеран і книжечку написали – то і добре – вітаю вас, до побачення… І так просто – раз – і відмовили хлопцям в участі у "Книжковому Арсеналі". Правду кажеш Мартин Брест – «їм не на часі мабуть»… Бачили вже таке. Не вс@р@мось! І не такі, як кажуть, морози були…але ж вся ця ситуація досить показова. А якщо уважно розібратися – потужно тхне. Тхне тліючою ватою… - В них не склалося у 2014, гадають - може зараз вийде… А тих «воювак» хоч так гризнути. – Яка така війна? Яка література?

І це просто приклад. А от Вам ще приклад: 27.02 в будинку культури смт.Бородянка відбувся щорічний фестиваль "Я чую тебе, Кобзарю, крізь століття!". Літературний конкурс. Дитячий. Присвячений Великому Кобзареві. Наче все чудово і гарно. Дітвора читає вірші, глядачі аплодують, журі… а от тут починаються цікавинки. За умовами заходу – виконавці декламують вірші Т.Г.Шевченка, а потім, один, на власний вибір. От и прочитали дітки після вибраних невмирущих рядків, пару творів такого собі поета, Кириченка А.С. – для тих хто знайомий з творчістю – вірші «Це наша правда» і «Обдурені», і виявляється – це «… занадто патріотичні речі» кінець цитати… Та ладно… Я тверезо оцінюю свій рівень. Щось вдається, щось потребує доопрацювання, але «… занадто патріотичні речі». Виявляється рівень патріотизму у творах не може перевищувати певні показники. Ви що не знаєте? А хлопці тут зі своїми книжечками. Там же ви мабуть про війну пишете. Там мабуть за Україну вмирають, чи, не доведи господи, вбивають. От і знову чуєте, тліє вата… - Ні, ні, ні, який вам Арсенал – тільки Пиццаветерано! Максимум якась бібліотека.

А Ярославі Гаєвській та Володі Грабовенко моє шанування! Прочитати так, щоб вичавити на зовні побутовий сепаратизм та змусити тліючу вату шукати приводи та виправдовуватися – то треба вміти.
До речі, як Ви гадаєте, може я дійсно щось упустив, і це все вже не на часі… І війна в нас вже скінчилася. А ми тут Батьківщину не по формату любимо.

І взагалі: Це наша правда!

Ми не залишим ці зелені зорі,
Що наче очі дивляться з небес,
І териконів рукотворні гори,
Степи, війною рубані навхрест.

Ми не залишим села і містечка,
Де зачекались, але вірять в нас,
Бо з нами прийде спокій і безпека
Це наша правда, це наш Донбас.

Ми не залишим покидьків безкарно,
І кожен по закону відповість,
Тікати пізно, а благати марно,
Якщо свої здадуть, а совість з’їсть.

Ми не залишим тих що «хата з краю»
Хто просто сліпо виконав наказ,
Повірте люди, пам'ять не вмирає!
Це наша правда, це наш Донбас.

Ми не залишим, бо то все є наше,
І сплачена найвищая ціна,
Надія нам шепоче – буде краще,
А із окопів шкіриться війна,

Ми не залишим наших побратимів,
Як і вони не залишили нас,
І мертві і живі ми свято вірим -
Це наша правда, це наш Донбас!"

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...