Німецькі друзі Росії рахують збитки: Санкції США проти Дерипаски відіб'ються на провідних компаніях світу, - Reuters

Внесення російського бізнесмена Олега Дерипаски до списку американських санкцій може створити ускладнення для компаній, із якими він веде бізнес, зокрема для Volkswagen і Glencore.

Олег Дерипаска

Рішення Вашингтона внести російського бізнесмена Олега Дерипаску до санкційного списку позначиться на компаніях по всьому світу, оскільки його бізнес-імперія має глобальне охоплення і співпрацює з великими транснаціональними корпораціями, пише Reuters, передають Патріоти України.

Агентство наголошує, що Дерипаска, статки якого Forbes оцінює у $6,7 млрд, володіє конгломератом En+, який є співвласником "Русала" і "Норильского никеля". Ці компанії – одні з найбільших виробників металів у світі.

Акціями "Русала" торгують на Гонконгській фондовій біржі. Вона є одним із найбільших виробників алюмінію. За даними компанії, понад 10% прибутку вона отримує від експорту до США. "Русалу" належать активи в Італії, Ірландії, Швеції, Нігерії, Гайяні, Гвінеї, а також частка в австралійському QAL, найбільшому у світі глиноземному заводі.

У "Норильского никеля" є активи у Фінляндії, Австралії та Південній Африці.

Внесення Дерипаски до списку американських санкцій може створити ускладнення для компаній, із якими він веде бізнес. Сюди, зокрема, входять німецький автомобільний гігант Volkswagen і швейцарська трейдингова компанія Glencore.

У Volkswagen є спільний завод із російським Горьківським автомобільним заводом (ГАЗ). Це підприємство є "дочкою" промислової групи "Базовый элемент" Дерипаски, яка потрапила під санкції. За контрактом, який триватиме до 2025 року, завод збирає автомобілі для Volkswagen. Джерела Reuters повідомляли у грудні 2017 року, що Volkswagen планував придбати частку у ГАЗ.

Зв'язки з бізнес-імперією Дерипаски мають також австрійська будівельна компанія Strabag і сінгапурська Changi Airports International.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...