Німецькі прокурори вимагають довічного позбавлення волі для росіянина

У квітні 2017-го той привів в дію вибухівку біля автобуса з командою футбольного клубу Дортмунда.

Прокуратура Дортмунда просить суд призначити обвинуваченому у нападі на німецьку футбольну команду "Боруссія Дортмунд" Сергію В. покарання у виді довічного позбавлення волі. Про це повідомляє у понеділок, 19 листопада, прес-служба суду в Дортмунді, у якому в цей день відбулись судові дебати у справі Сергія В., передають Патріоти України з посиланням на німецькі ЗМІ.

Нагадаємо, Сергій В. обвинувачується у замаху на вбивство 28 осіб з корисливих мотивів, незаконному придбанні вибухівки, а також у приведенні в дію вибухових пристроїв. Вибухи біля автобуса дортмундської "Борусії" стались 11 квітня 2017 року.

28-річний громадянин Росії та Німеччини Сергій В. був затриманий у цій справі через десять днів. Слідчі з'ясували, що він влаштував вибухи, попередньо придбавши опціонні сертифікати на продаж акцій "Боруссії". Загальна вартість придбаних ним цінних паперів на продаж становила 78 тисяч євро, а термін дії спливав 17 червня 2017 року. Обвинуваченому закидають, що він робив ставку на обвал акцій "Боруссії", який мала б спричинити загибель кількох гравців команди.

За оцінками фахівців, при різних варіантах падіння курсу цінних паперів, він міг отримати прибуток від 550 тисяч до мільйона євро. У ході судового розгляду Сергій В. визнав свою вину, але заперечив намір когось убити. За його словами, він хотів просто імітувати напад і спеціально виробив вибуховий пристрій таким чином, щоб гравці команди не отримали травм.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...