Німецькі вчені виявили чудодійну силу популярної в Україні рослини

Вживання насіння льону зменшує ризик смерті від раку грудей.

Так, німецькі вчені виявили, що сполуки — лігнани, присутні у складі цих зерен, можуть знищувати ракові клітини, "заморожувати" ріст нових клітин і запобігати появі вторинних пухлин, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

Саме тому медики рекомендують дотримуватися раціону, багатого продукцією із борошна грубого помелу, насіння льону та овочів — комплекс цих продуктів допомагає організму отримати лігнани в достатній кількості.

"У нас є перші явні докази того, що лігнани не тільки знижують ризик розвитку раку молочної залози після менопаузи, але також і ризик смертності", —зазначила науковий фахівець німецького Центру дослідження раку в Гейдельберзі Дженні Чанг-Клод.

Крім лігнанів, насіння льону містять багато інших корисних мікроелементів: вітаміни A, В1, В2, В3, В6, В9, C, клітковина, жирні кислоти омега-3, омега-6, омега-9, амінокислоти.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...