Ніцой з гнівом накинулася на українців через прапор

Українська письменниця, борець за українську мову Лариса Ніцой бурхливо відреагувала на той факт, що в Україні використовують національний прапор різних відтінків, а не встановленої кольорової гами.
Лариса Ніцой

Вона підкреслила, що 23 серпня, в День українського прапора, має намір продемонструвати своїм прикладом, яким повинен бути еталонний символ держави. Роздумами з цього приводу письменниця поділилася на особистій сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Прийшов час гостро ставити питання. Руба. У нас у магазинах продаються прапорці з різною кольоровою гамою і на всі ці прапорці продавці кажуть, що вони українські. Жовто-блакитний, жовто-синій (синій світлий), жовто-синій (синій темний), жовто-синій (синій із фіолетовим відливом). Люди! Так не можна! Синій колір (як і жовтий) повинен бути одного відтінку, тому що це вже буде не наш прапор", - обурюється Ніцой.

Для прикладу вона навела ставлення американців до державного прапора США. Письменниця підкреслила, що він уніфікований у всіх установах, тому ніхто в світі не зможе знайти його в іншому вигляді, крім поєднання червоних і білих смуг. "Ви не побачите ніде рожево-бордово-малинового якогось прапора Штатів. Куди б ви не пішли, він всюди буде однаковий. Те саме має бути і з українським прапором. Припиніть тулити всі сині кольори на наш український прапор, "яка різниця, який синій". Тому що у нас на прапорі не синій темний, наче гроза, не синій похмурий, наче вечір насувається, не блакитний, ніби вилиняв. На нашому прапорі синя смужка - насичена блакитна, як небо в сонячну днину. В сонячну, а не похмуру. У нас веселий прапор. Не траурний", - наголосила Ніцой.

Крім того, вона додала, що у використовуваного на прапорі блакитного кольору навіть є затверджений стандарт, який має назву і номер, - Pantone Coated 2935 C. "Українці, будемо відповідальні в таких деталях. Адже використання іншого кольору, не за стандартом, це неповага до прапора, і до України теж. Це знову з опери "какая разніца". Ви ж розумієте, неважливих деталей у важливій справі не буває", - підсумувала письменниця.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...