Ніж у спину: Молдова волає про допомогу від Росії та Додона

За словами Плахотнюка, "настав час міжнародному співтовариству рішуче протистояти Москві".

Володимир Плахотнюк

Молдові потрібна допомога Заходу в боротьбі з Росією. Про це лідер правлячої Демократичної партії країни Володимир Плахотнюк написав в статті для американського видання The Wall Street Journal, передають Патріоти України.
За його словами, підтримка Заходом народів, які знаходяться "на передньому краї військової та інформаційної агресії Росії", є "критичною".
Плахотнюк зазначив, що російські війська перебувають на території Молдови і через 25 років після здобуття країною незалежності. На його думку, "настав час міжнародному співтовариству рішуче протистояти Москві".
Лідер правлячої партії написав, що Молдова прагне знизити залежність від російського газу і сподівається на допомогу Євросоюзу.
Говорячи про економіку, молдовський політик розповів про укладену угоду з Міжнародним валютним фондом, а також заявив, що в період з 2011-го по 2014 рік підтримувані Росією групи інтересів "маніпулювали" банківською системою країни, "щоб відмити понад $ 20 млрд".
На думку Плахотнюка, тільки сильне і добре керована держава може протистояти впливу Росії. Він поскаржився, що значна частина населення Молдови піддається впливу ЗМІ, контрольованих Росією і викликаючих "тривогу".
Політик заявив, що Москва займається "підбурюванням до етнічної ненависті та недовіри до Заходу", але Молдова "сповнена рішучості припинити цю пропаганду".
"Але нам потрібен Захід", - зазначив він, звертаючи увагу на необхідність інвестувати в незалежний медіаринок.
Плахотнюк також заявив, що президент Молдови Ігор Додон разом з "потужними політичними силами" є проросійськими, а втручання Росії підриває прогрес країни.

"Нам потрібні сили наших західних партнерів", - написав політик, додавши, що країна "не можемо йти наодинці".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...