Ніж у спину: Туреччина і Азербайджан запускають газопровід в обхід Росії

Трансанатолійський газопровід (TANAP) буде запущений 12 червня нинішнього року.

Про це в п'ятницю, 11 травня, заявив глава Міненерго Туреччини Берат Албайрак, передають Патріоти України з посиланням на агентство Anadolu.

«Введення TANAP в експлуатацію - запорука продовження активної енергетичної політики Анкари», - сказав він. У церемонії запуску нового газопроводу візьмуть участь президенти Туреччини і Азербайджану - Реджеп Тайіп Ердоган і Ільхам Алієв, зазначив він.

Албайрак порівняв проекти TANAP і Nabucco. «Обговорення з питання реалізації Nabucco тривали довгі роки, але зрушень досягнуто не було. У той же час завдяки співпраці Туреччини і Азербайджану реалізація проекту будівництва Трансанатолійського газопроводу наближається до кінця», - сказав міністр. Влітку нинішнього року Туреччина приступить до глибоководного буріння в Середземному морі, додав він.

Первісна пропускна здатність газопроводу TANAP складе 16 мільярдів кубометрів на рік. Близько шести мільярдів кубометрів буде поставлятися в Туреччину, а інший обсяг - до Європи.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...