"Ніж в спину": Саудівська Аравія може приєднатися до удару по військах Асада і Путіна в Сирії

Як заявив принц Мохаммед бін Салман, "якщо наш союз з нашими партнерами вимагає цього, то ми будемо присутні"...

За даними Reuters, Саудівська Аравія може взяти участь у військових діях в Сирії після хімічного нападу Башара Асада, в результаті якого загинули щонайменше 60 осіб в східному регіоні Гути. Про це заявив наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман, передають Патріоти України.
Президент США Дональд Трамп в понеділок обіцяв швидкі і рішучі дії у відповідь на напад, показавши, що вони припускають потенційний військовий відповідь.
«Якщо наш союз з нашими партнерами вимагає цього, то ми будемо присутні», - сказав принц Мохаммед на прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макрона, в ході триденного візиту в Париж.
Раніше міністр закордонних справ Адель аль-Джубейр повідомив журналістам, що ряд країн проводять консультації про те, як реагувати на напад з використанням хімічної зброї в Сирії, і закликала притягнути до відповідальності особи, які винні в цій трагедії.
За повідомленнями Союзу медичних організацій, в результаті нападу в кінці суботи було вбито не менше 60 осіб і постраждало понад 1000 осіб на кількох дільницях у Думі, місті недалеко від столиці Дамаска.

На питання, чи може Саудівська Аравія бути частиною військової відповіді Башару Асаду, Джубайр відмовився від коментарів. «Я не збираюся думати про те, що може і не може статися, але все, що я можу сказати, - це те, що ведуться дискусії з приводу варіантів, доступних для вирішення цього питання», - сказав він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...